האם עכבר ארגונומי יותר טוב מעכבר רגיל?
האם עכבר ארגונומי באמת ימנע דלקות בכף היד ואיך נדע בין כל סוגי העכברים הארגונומיים הקיימים בשוק מהו הטוב ביותר והמתאים לנו ביותר?
על מנת לפתור חלק מהשאלות הללו, עלינו לקבוע מהו עכבר ארגונומי ומה לא נכלל כעכבר ארגונומי.
אולי תופתעו, אבל כל מוצר שמתוכנן נלקחים שיקולים ארגונומיים, כלומר, ניתן בעצם לקרוא לכל מוצר ארגונומי.
מבולבלים? כן, גם אני, אבל התשובה היא שארגונומי פירושו מותאם למשתמש ופה בעצם נמצא הסוד הגדול לנושא הארגונומי.
לדוגמא: בחורה עם כף יד קטנה שעובדת עם עכבר למחשב ארגונומי שגדול בצורה משמעותית מכף ידה, תרגיש מאוד לא נוח בשימוש בעכבר שלכאורה הוגדר כארגונומי, או מנהלת חשבונות העובדת עם שולחן צר מאוד ובוחרת עכבר ארגונומי גדול מאוד שלא ניתן כמעט להזיזו בגלל המבנה הצר של השולחן, גם כן תרגיש לא בנוח.
המסקנה היא: בחירת העכבר היא בראש וראשונה בהתאם לצורך, למידות הגוף ושולחן העבודה.
בחרנו עכבר ארגונומי שממש מתאים לנו, האם הוא בריאותי יותר? האם העכבר ימנע את הכאבים בכף היד? התשובה לכך, תלויה כיצד נשב וכיצד יהיה מנח היד שלנו על השולחן.
לדוגמא: אם נשב נמוך מידי ביחס לשולחן לא נוכל להניח את היד בצורה נכונה ואז שום עכבר ארגונומי לא יסייע לנו, דוגמא נוספת: אם אין לנו מקום להניח את אמת היד בגלל מבנה השולחן או אביזרים המונחים על השולחן, כגון: לפטופ, מכונת חישוב, טלפון, קלסרים לא נוכל להפיק את המנח הנכון מהעכבר הארגונומי.
לאחר שהבנו שאנו צריכים לבחור עכבר שמותאם לנו וגם סידרנו את עמדת העבודה נכון מבחינה ארגונומית, עדיין נשאלת השאלה מהו העכבר הארגונומי המתאים לנו?
ההמלצה שלי היא, עכבר ארגונומי אנכי, הנותן לנו שתי יתרונות: א-מנח של כף היד ללא שבירה ב-מניעת הפיתול הנוצר בכתף באחיזה הסטנדרטית וזרימת דם טובה יותר.